Winkelmand
€0,00

Aromatherapie

Resultaat 1–20 van de 35 resultaten wordt getoond


Aromatherapie: van olie tot verspreider

Wil jij aan de slag met aromatherapie? Bij Kuulpi vind je een mooi assortiment aan diverse producten voor jouw ultieme wellness beleving. Van biologische en 100% natuurzuivere etherische oliën tot verzorgende massageoliën en van handige aroma diffusers tot aan de nieuwste geurlampen.

Aromatherapie met etherische oliën

Aromatherapie is een behandeling met geuren waarbij er gebruik wordt gemaakt van etherische oliën. Deze oliën worden gewonnen uit diverse delen van planten en hebben ieder hun eigen therapeutische werking. Deze therapie met geuren heeft een positieve invloed op het mentale, emotionele en fysieke welzijn. Zo worden de oliën voor diverse doeleinden gebruikt: voor het scheppen van een relaxt sfeertje, om negatieve gemoedsstemmingen te verminderen of om kwaaltjes te verhelpen.

Wat doen geuren met je?

Elke essentiële olie heeft zijn eigen aroma en werking. Zo vrolijkt de frisse geur van citroen je op, heeft lavendel een ontspannend effect en werkt tea tree vitaliserend. De geur bergamot werkt erg goed als je heel erg verkouden bent of keelpijn hebt. En pepermunt helpt tegen neusverkoudheid en bijholteontsteking. In onze webshop vind je een leuk aanbod aan aromatherapie oliën. Maar wat doe je nu precies met deze producten? Er zijn 2 mogelijkheden:

  • je ademt de damp in
  • je verdunt de olie met een plantaardige basisolie en smeert het op de huid.

Inademing van aromatische geuren

Je kunt op verschillende manieren oliën inhaleren. Zo kun je een paar druppels op een zakdoek sprenkelen en de aroma die vrijkomt opsnuiven. Een andere manier is om een aantal druppels in heet water op te lossen en de dampen op te snuiven, het zogenoemde stomen.
Wij verkopen diverse apparaten die de geuren doen verspreiden in een ruimte, bijvoorbeeld je slaapkamer of de badkamer. Deze hulpmiddelen zijn onder andere: een aromatherapie diffuser, verstuiver, verdamper en een geurlamp.

Massage met etherische oliën

Een andere toepassing van aromatherapie is het aanbrengen van de oliën op de huid. Door middel van massage wordt de olie door huid opgenomen en komen de werkzame stoffen in de bloedbaan terecht. Je kunt de etherische olie niet rechtstreeks op je huid aanbrengen, want dat kan een allergische reactie veroorzaken.
Daarom is het belangrijk om de olie te vermengen met een lotion of een plantaardige olie. Gebruik 2 druppels essentiële olie op 5 milliliter basisolie.

consequat. vel, id, neque. Praesent dolor. quis, justo massa Curabitur fringilla tempus