Winkelmand
€0,00

Scrubben? Waarom en hoe dan?

Scrubzout was vroeger alleen bekend bij saunaliefhebbers. Het werd en wordt nog altijd gebruikt tijdens de saunagangen. Ging je niet naar de sauna, dan had je nog nooit van ‘scrubben’ gehoord. Maar dat is inmiddels wel veranderd. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk thuis onder de douche of in bad jouw huid verzorgen met een scrubbeurt. Het aanbod aan verschillende scrubproducten die je in je badkamer kan gebruiken, is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Qua soorten en geuren is er altijd wel een scrub die bij je past.

>> Bekijk hier onze verschillende scrubproducten

Waarom scrubben?

Voelt jouw huid ook weleens dof aan of schilfert het? Elke dag verliest je huid duizenden huidcellen. Vervolgens maakt de huid ook weer nieuwe cellen aan. Daardoor kan je huid op den duur dof worden en schilferen. Dit komt door de opstapeling van de dode huidcellen op jouw huid. Jakkie! Deze dode huidcellen kun je verwijderen door te scrubben. Hiermee verwijder je dus de dode en oude huidcellen en krijgen de nieuwe huidcellen weer ruimte. Ook verwijdert de scrub vuil en onzuiverheden in je huid. Na het scrubben straalt je huid weer, ziet ze er weer gezond uit en is ze lekker zacht.

Hoe moet je scrubben?

Oke, dus een lichaamsscrub is gezond. Maar hoe doe je dat? Als eerste maak je je huid nat en pak je een goede scrub. Er zijn verschillende producten te koop, waarmee je kunt scrubben, zoals diverse zoutscrubs in allerlei geuren of scrubs op suikerbasis. Suikerscrubs zijn over het algemeen wat zachter van structuur die ideaal is voor de wat gevoeligere huidtypes.
Gebruik een flinke dot scrub en wrijf of masseer deze met draaiende bewegingen zachtjes over de huid. Als je alle plekken hebt gehad, spoel je de huid af met lauw of warm water en tadaa! Het resultaat is een gladde en zachte huid.

Scrub tips om te onthouden

 • Gebruik een goede bodyscrub niet voor je gezicht, daar is het veel te grof voor.
 • Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan een niet te grove scrub en gebruik deze gemiddeld 1 keer in de week.
 • Heb je geen gevoelige huid? Met twee keer in de week scrubben, houd je je huid gezond en zacht.
 • Verzorg je huid na het scrubben met een voedende crème of een goed huidverzorgingsproduct zoals een Body Butter of een Shea boter.
 • Veel mensen scrubben hun lichaam voordat ze gaan zonnen. Dit geeft een egale, bruine tint. Kijk echter wel uit met het zonnebaden, een huid die net is gescrubd is gevoeliger voor verbranding door de zon.

Wanneer gebruik je scrub zout?

Over het algemeen scrub je met zout als je huid toe is aan een flinke reinigingsbeurt die alle dode huidcellen moet verwijderen. Scrubben met zout brengt veel voordelen met zich mee. We noemen er een paar:

 • Met scrubzout verwijder je oude en dode huidcellen. Dit zorgt voor een heerlijk en perzikzacht huidje.
 • Door het zout in te masseren, stimuleer je je bloedsomloop. Hierdoor ziet je huid er gezonder en stralender uit.
 • De massage met scrubzout heeft een ontspannende werking en zorgt ervoor dat je lichaam helemaal in de relaxmodus komt.

En wanneer scrub je met suiker?

Suiker is het perfecte bestanddeel om mee te scrubben. Het is iets zachter dan zoutscrub en daarom beter geschikt voor de kwetsbare en droge delen van de huid. Suiker heeft ook een aantal goede eigenschappen die goed van pas komen bij de verzorging van de huid.

Suiker:

 • helpt bij een goede hydratatie van de huid;
 • laat dode huidcellen verdwijnen;
 • heeft een verzachtende werking op de huid.

Ga als volgt te werk: maak je huid nat met water, neem wat scrub van suiker in je hand, masseer de scrub in ronddraaiende bewegingen over je huid en spoel je huid af met lauw of warm water. Voor een extra verzorging van je huid is het aan te raden om na een scrubbeurt je huid in te smeren met een verzorgend product.

Wist je dat?

 1. Als suiker in aanraking komt met water, smelt het. Hierdoor is suiker zacht voor je huid en schuurt een suikerscrub minder dan bijvoorbeeld een zoutscrub.
 2. Er zijn speciale scrubs voor het gezicht.
 3. Een gescrubde huid is gevoeliger voor verbranding van de zon.
 4. Scrub je huid gemiddeld 1 à 2 keer per week.
 5. Het beste tijdstip om te scrubben, is ’s avonds. Je huid heeft ’s nachts genoeg tijd om te herstellen.

En nu aan de slag!

Onze bestverkochte scrubs

Tips
Vorig blogbericht
Frisse bodyscrub voor zomer en winter
Volgend blogbericht
3 recepten met Geranium Roos etherische olie
dolor. non leo. consectetur mi, at quis