Winkelmand
€0,00

Klein maar onmisbaar sauna accessoire

Een zandloper voor in de sauna is meestal zo’n 20 tot 30 cm groot en wordt tegen de saunawand bevestigd. In het zandloperglaasje zitten superkleine ‘korreltjes zand’, die ongeveer allemaal even groot (beter gezegd: klein) zijn. Het glaasje dat op een houten plankje bevestigd zit, kan je draaien/omkeren zodat de zandkorreltjes telkens weer opnieuw gaan lopen. De ‘tijd’ lees je af door op de schaalverdeling te kijken hoe ver het witte, rode, groene, bruine of andere kleur zand al is doorgelopen. Over het algemeen loopt de schaalverdeling van 0 tot 15 minuten, onderverdeeld in stapjes van 5 minuten. Maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die tot 30 minuten kunnen aangeven.

Bekijk hier ons assortiment sauna zandlopers >

Sauna zandloper met 15 min looptijd

Hoe lang zit je in de sauna?

Gemiddeld genomen zitten saunagangers tussen de 10 en 15 minuten in een sauna van ongeveer 90 graden Celcius. Maar wij raden… nee, wij dringen er zelfs op aan om vooral goed naar je lichaam te luisteren. Voelt het niet meer prettig? Verlaat dan onmiddellijk de saunaruimte!
In een infrarood sauna is het minder warm. Ergens tussen de 40 en 65 graden Celcius. Door o.a. deze lagere temperatuur, kun je dan langer blijven zitten. Zolang het nog maar prettig voelt! Voor de IR-sauna adviseren we de zandloper met 30 minuten doorlooptijd.

Let op: zand is een natuurproduct. Omdat geen enkel zandkorreltje hetzelfde gevormd is, kan de zandloper tot 2 minuten afwijken. Helaas is dit niet tegen te gaan. Luister daarom vooral goed naar je lichaam: voelt het niet meer prettig, verlaat dan de sauna.

justo efficitur. ut tristique dolor. consectetur consequat. risus dapibus nec leo. tempus