Winkelmand
€0,00

Sauna kleding en textiel

Resultaat 1–20 van de 41 resultaten wordt getoond


Comfortabele sauna kleding & textiel voor uit en thuis

Check onze collectie sauna handdoeken, sauna kilts en omslagdoeken. Uiteraard gemaakt van fijne en robuuste stoffen die comfortabel zitten en snel drogen zoals badstof, katoen en linnen. Helemaal comfortabel wordt het met een saunakussen. In Nederland en België is een zacht sauna hoofdkussen een redelijk nieuw verschijnsel, maar in Finland gebruiken ze het al jaren.

Hieronder beschrijven we aantal handige kledingstukken voor een bezoekje aan de sauna (zowel thuis en uit) en laten we je kennis maken met een echt Fins saunafenomeen.

Neem je eigen badjas mee naar de sauna

Ga jij vaak naar de sauna? Dan is een badjas handig om mee te nemen. Zeker bij wellness- en saunacentra moet je soms een stukje lopen tussen de verschillende faciliteiten en dan is het fijn om je lichaam te bedekken. Een badjas biedt dan uitkomst. Daarnaast kun je een badjas natuurlijk ook gewoon thuis aantrekken als je in bad of onder de douche bent geweest of je neemt ‘m bijvoorbeeld mee naar het zwembad. Multifunctioneel dus!

Sauna omslagdoek, heel handig

Een ander ‘kleding’stuk dat niet mag ontbreken als jij naar de sauna gaat, is de omslag- of hamam doek. De hamamdoek (ofwel Pestemal) komt oorspronkelijk uit Turkije waar het wordt gebruikt bij een hamam behandeling. Je kunt de doek makkelijk om je lichaam draperen als je van de ene sauna naar de andere loopt. Maar je kan ‘m ook gebruiken om mee af te drogen of om te gebruiken als badhanddoek. De doeken die wij aanbieden zijn gemaakt van 100% katoen, waardoor ze snel drogen en je ze op een wellnessdag makkelijk kunt hergebruiken.

Sauna kilt: de nieuwste trend

De nieuwste trend op het gebied van saunatextiel is zonder twijfel de sauna kilt. Dit is een soort van omslagdoek, maar dan hipper en voorzien van een klittenband. Erg handig, want zo kan de kilt niet van je lichaam afglijden. Er zijn speciale sauna kilts voor mannen, die maak je vast om de heupen. De kilt voor vrouwen maak je boven het borstbeen vast.

In onze webwinkel verkopen we sauna kilts voor mannen en voor vrouwen. De kilts bestaan voor 100% uit katoen en drogen dus snel. Trouwens, een sauna kilt is ook erg makkelijk voor thuisgebruik, bijvoorbeeld als je net uit de douche komt en je iets moet doen met je handen.

Finse sauna handdoeken en saunakussens van linnen

In Finland weten ze het gebruik van goede materialen zoals linnen te waarderen. Dat is ook niet gek. Want in een sauna wordt het textiel blootgesteld aan hoge temperaturen, ga je er vaker mee op een houten bankje zitten en slijt het dus sneller. Sauna puristen kunnen bij Kuulpi nu kiezen uit een katoenen of een linnen saunahanddoek. De linnen versie neemt sneller (en meer) vocht op, droogt sneller, voelt prettig aan op de huid en is robuust.

Tijdens een saunasessie kun je rechtop zitten of liggen op de saunabank. Als je gaat liggen heb je de keuze uit een houten hoofdsteun of een saunakussen om je hoofd op te laten rusten. Heb je het liever warm en zacht in je nek? Kies dan voor een linnen saunakussen. Een houten hoofdsteun ligt minder comfortabel maar is minder warm aan je hoofd omdat het hout minder warm wordt.

dolor vulputate, dolor. sit id pulvinar quis,