Winkelmand
€0,00

Body butter review: bijzondere oliën en een natuurlijke touch

body-butter-review

Hi! Ik ben Nikki, 26 jaar en een ‘serie-insmeerder’. Waar ik voor de rest totaal niet van de verzorgingsproducten ben (verder dan een mascara kom ik bijvoorbeeld niet qua make up), ben ik dol op bodycrèmes, bodybutters, scrubs etc. Meer is sowieso beter! In deze review neem ik een aantal bodybutters onder de loep: 2 butters van Scrub & Rub en 1 van Green People. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees het hier!

Scrub & Rub body butters

Ik kreeg van Kuulpi.com twee typen body butters van dit merk om uit te proberen. Deze stijlvolle potten met hun strakke zwarte design staan volgens mij in elke badkamer goed. Het zijn beide hele zachte boters. Geen korreltjes dus, maar wel een fijne smeerbare crème. Ze hebben veel overeenkomsten; zo vind ik ze qua geur heel vergelijkbaar. Toch is er iets anders aan deze twee broertjes (of zusjes?): de olie waarmee ze gemaakt zijn.

De ‘Bliss’ is gemaakt met Neroli olie. Ik had er nog nooit van gehoord maar na uitvoerig onderzoek (lees: Google) kwam ik erachter dat deze olie gemaakt wordt van sinaasappelbloesem en een balancerende en rustgevende werking kan hebben. Er zit ook een licht citrusgeurtje in, maar de heerlijke geur van cacaoboter overheerst. Of ik nu beter in balans ben? Ik denk dat daar iets meer voor nodig is dan een body butter, maar de geur, de structuur en het feit dat ik heerlijk lekker zacht ben, werkt wel rustgevend.

De ‘Mystery’ is gemaakt met een andere olie: Marula olie. Ook deze heb ik even in de zoekmachine ingevoerd. Marula olie hydrateert en beschermt de huid van invloeden van buitenaf. Ook zou het fijne lijntjes verminderen. Nu ben ik 26 jaar en hoop ik dat dit nog heel even niet nodig is, maar lekker zacht is mijn huidje wel na het gebruiken van de Mystery.

Green People body butter

Deze Green People butter bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en de verpakking en uitstraling passen hier helemaal bij. Het is een simpel en ‘clean’ design, geen poespas. Daar ben ik wel vatbaar voor. Net als het feit dat 10% van de aankoopprijs naar het goede doel gaat. Het smeren voelt gewoon net een beetje beter.

Als je de doorzichtige pot voor het eerst ziet, doet het aan een pot vaseline denken. De substantie lijkt er zelfs een beetje op. Het is redelijk hard en nogal vettig. Ik heb ook echt het gevoel alsof ik iets ‘natuurlijks’ opsmeer waar niet al te veel aan geknoeid is. De vettigheid valt reuze mee als ik het opgesmeerd heb en het maakt mijn huid echt mega zacht. Ik volg de instructie op het potje op en smeer mijn voeten in voor het slapengaan. Ze hebben gelijk; de volgende ochtend heb ik babyzachte voetjes. Ze raden het ook aan voor massages, als nagelriem crème of als crème voor na het scheren. Ook dit ga ik zeker allemaal uitproberen. Ik ben fan!

En welke is de beste body butter?

Da's moeilijk te zeggen omdat smeerbaarheid en welke geur je lekker vindt heel persoonlijk zijn. Welke Body Butter het beste bij jou past, zal je dan ook zelf moeten beoordelen. Maar ik hoop in ieder geval dat ik je met deze korte ‘review’ een beetje op weg heb kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

Groetjes van Nikki


Neem gerust een kijkje bij alle Scrub 'n Rub of Green People producten.

Reviews
Vorig blogbericht
Thuis aan Wellness doen? Zo doe je dat
Volgend blogbericht
Frisse bodyscrub voor zomer en winter
elit. libero. ut dictum ut adipiscing eleifend Aenean pulvinar consectetur