Winkelmand
€0,00

Rhassoul

Toont alle 4 resultaten


Rhassoul klei als voeding voor haar en huid

Heb jij al eens van rhassoul klei gehoord? De klei heeft een reinigende werking voor de huid en het haar en kun je bijvoorbeeld gebruiken als gezichtsmasker, lichaamspakking, haarmasker en als verzorging voor je voeten.

 

Rhassoul, ook wel geschreven als rassul of ghassoul is een vulkanische klei die afkomstig is uit het Atlasgebergte in Marokko. Rhassoul is een afgeleide van het Gerberse woord ghassoul en heeft als betekenis ‘wassen’.

Vulkanische klei

De vulkanische rassul klei is rijk aan de mineralen magnesium, ijzer, natrium, kalium, silicum en aluminium en bevat diverse spoorelementen en pro-vitaminen. Naast dat de klei de huid en het haar intensief reinigt, heeft het een voedende en verzorgende werking op de huid en het haar. Een positieve werking van de klei is ook dat de natuurlijke beschermlaag van de huid niet wordt aangetast. De Noord-Afrikanen gebruiken de rhassoul klei al eeuwenlang als verzorgingsproduct tijdens het hammam-ritueel.

Hoe gebruik je de ghassoul klei?

Het gebruik van de klei is eigenlijk heel simpel:

  • je voegt wat water toe aan de klei;
  • eventueel kun je etherische oliën aan de klei en het water toevoegen, bijvoorbeeld een geur die jij heel lekker vindt of je een oppeppend gevoel geeft;
  • breng de substantie aan op de huid, bijvoorbeeld op je lichaam, gezicht of voeten, en laat deze ongeveer 15 minuten intrekken;
  • spoel de klei voordat deze droog wordt met lauwwarm water van je huid af.

Je merkt meteen dat de klei een verzachtende werking heeft op je huid. Maar het is ook mogelijk om de klei als masker in het haar aan te brengen. Meng hiervoor de rhassoul met water, olijfolie en honing en breng het mengsel aan op het haar. Laat het 15 minuten intrekken en spoel het uit. Trouwens, doe dit niet op pas geverfd haar, de klei kan de kleur vervagen!

Lorem quis, mi, non ut amet,