Winkelmand
€0,00

Kleipoeder

Toont alle 4 resultaten


Kleipoeder voor reiniging van je huid

Klei is goed voor je huid en heeft een reinigende werking. Er zijn verschillende kleisoorten te koop die ieder hun eigen werking hebben. Welke soort voor jou het beste werkt, is afhankelijk van je huidtype. Je kunt de klei kant-en-klaar of als kleipoeder kopen.

 

Al eeuwenlang wordt klei gebruikt als beauty- en genezingsproduct. De oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken gebruikten een modderbad of een gezichtsmasker van klei voor de genezing van wondjes en het stoppen van bloedingen. Dit simpele en pure product dat rechtstreeks uit de natuur komt, verbetert de doorbloeding van de huid en reinigt de huid tot diep in de poriën.

Eigenschappen van klei

Klei heeft een aantal positieve eigenschappen, we zetten de belangrijkste voor je op een rij, klei:

  • helpt bij de reiniging en heling van een wond;
  • helpt om een gemengde en vettige huid minder glimmend te maken;
  • reinigt de huid tot diep in de poriën;
  • reinigt het haar en maakt het glanzender en frisser;
  • vertraagt verouderingsverschijnselen van de huid;
  • absorbeert gifstoffen;
  • verwijdert dode huidcellen.

Verschillende soorten klei per huidtype

Er zijn veel verschillende soorten klei te krijgen die ieder ook weer hun eigen werking hebben. We bespreken aan de hand van ons assortiment de werking van de diverse soorten klei en voor welke type huid ze geschikt zijn.

Witte klei voor de gevoelige, jonge huid

Witte klei is een zachte klei, zachter dan bijvoorbeeld de groene, gele en rode variant. Daarom is de witte versie heel geschikt voor gebruik op de gevoelige, jonge of droge huid en voor het gebruik op het gezicht. De eigenschappen van deze klei zijn: het versterken, verzorgen, verzachten en vernieuwen van de huid.

Groene klei voor de vette huid

Groene klei is vergelijkbaar met een peeling. Je kunt de klei heel goed gebruiken als lichaamspakking, maar ook in bad om de huid te zuiveren. Deklei is met name geschikt voor de vette huid.

Gele klei voor gevoelige, normale huid

Gele klei is geschikt voor de normale of de gevoelige vette huid en wordt vooral gebruikt voor de hals en het decolleté. De werking van gele klei is verzorgend, zuiverend en versterkend voor de huid.

Rode klei voor droge, gevoelige huid

De rode klei is geschikt voor de droge en gevoelige huid en wordt vaak gebruikt voor het gezicht. Rode klei heeft een zuiverende, verzachtende en verzorgende werking voor de huid en bevordert de doorbloeding van de huid.

Ghassoul klei

Ghassoul klei is afkomstig uit het Atlasgebergte in Marokko en wordt al eeuwenlang gebruikt. Deze vulkanische klei is rijk aan mineralen en reinigt de huid zacht en grondig.

mattis ut justo mi, consequat. ut Aenean sed Phasellus felis eget